13 de març 2018

Perquè esquiar a Vallter 2000 la recta final de la temporada:



Com molts de vosaltres ja sabeu, Vallter 2000 és la nostra estació de referència durant la temporadde neu, però ara més que mai és l'opció que preferim, i aquí t'expliquem el perquè:

FORFET REDUÏTESTACIÓ ÚNICAPROXIMITATQUALITAT DE LANEUPISTA DEL XALET




Forfet reduït:
Durant tot el que queda de temporada, el preu del forfet és de 20€, degut a que el telecadira Jordi Pujol està avariat, i per motius de seguretat no es pot reparar fins que es desglacin les pistes. Tot i així, no afecta en absolut al domini esquiable, ja que el teleesquí arriba fins a la cota màxima de l'estació, i més de pressa inclús que el telecadira.

Estació única:
Vallter 2000 és molt més que una estació d'esquí, per nosaltres, és poder fer aquest esport que tant ens agrada, en un entorn que estimem i que aprofitem durant tot l'any: Ulldeter. L'estació i les seves pistes estàn al bell mig de la vall, custodiades per cims tan emblemàtics com el Bastiments, el Gra de Fajol o el Pic de la Dona, i en la seva cota més alta, que s'ubica als 2535m., estem al costat del Coll de la Marrana. És en aquest indret, on hi ha el mirador de la costa brava: Les Marmotes, un bar restaurant amb unes vistes a la plana gironina i la Costa Brava impossibles de veure des de cap altre indret.



Proximitat:
Si ets una de les persones que has de fer una hora de camí o més per anar a esquiar, i ets de l'àrea de Barcelona, és molt possible que Vallter sigui el teu punt més proper per gaudir de la neu. Ben comunicat, i a unes 2h de la capital, ens permet una aproximació per vies ràpides fins a Ripoll, i a partir d'allà per vies en molt bon estat fins a Setcases, que és ja l'última població abans de l'estació.

Fantàstic estat de la neu:
Aquest any estem gaudint d'una qualitat de la neu realment bona, i que ens aguanta gran part del dia degut a les condicions meteorològiques que s'estan donant.



Pista del Xalet:
Totes les estacions tenen les seves pistes predilectes, però la pista del Xalet (oberta cada dia fins a final de temporada), és sens dubte una referència al Pirineu. Tothom qui hi ha baixat coincidirà en remarcar-ho, i es que es baixa des de cota 2353 fins més avall dels 2000m, passant pel costat del refugi d'Ulldeter, i tot vorejant el vessant nord del Gra de Fajol. Una pista en ocasions molt estreta, gairebé com una pista de muntanya, que ens fa viure l'entorn com cap altra. La pista de la Xemeneia també és una de les nostres preferides, curta però preciosa, amb una pala que ens aboca al damunt de l'estació des del coll que uneix les formacions del Bastiments i el Pic de la Dona.

Resultat d'imatges de pista del xalet vallter

Pista del Xalet. Foto feta per Lugares de Nieve