8 de març 2014

GR-11, Sender dels Pirineus




Benvinguts al nou test de material de muntanya i meteorologia, aquesta vegada no és tèxtil ni material dur, sinó que estem davant d'una guia molt especial d'Editorial Alpina junt amb Cossetània i l'Alfons Barceló Casas, que és qui ha trepitjat i explorat el terreny pam a pam: el Sender dels Pirineu, el GR11 en la seva part catalana, o el que és el mateix; la transpirinenca catalana!


Dir guia és quedar-se molt curt, i és que a més a més ens ve a l'interior un gruix de vint-i-tres mapes individuals, les etapes desglossades d'una a una, amb el perfil altimètric, desnivell positiu, negatiu, duració i quilometratge etapa a etapa. 
Un cop obrim la guia, queda palès el bon producte que tenim entre mans, i la qualitat i detalls que s'hi han utilitzat, pàgines gruixudes resistents amb molt bona qualitat d'imatges, que ens aguantaran tota la caminada sense acabar perjudicades.



El primer que ens trobem és, després del mapa general de la ruta, una introducció, una explicació de l'estructura de la guia, i a continuació ja s'inicien les etapes, tot s'ha de dir molt completes, amb desnivell, duresa, temps, quilòmetres, època, introducció, track de la ruta i explicació detallada de cada punt que l'autor creu que val la pena.




Tot això està molt bé, però com és realment? és un totxo de guia? la farem servir? és pràctica? val la pena o és una guia més?
És una guia que en començar-la a fullejar veus que l'autor ha gaudit fent-la, que li agrada la muntanya i que té ganes de transmetre i ensenyar-nos el que ell ha trobat, una bona eina de treball, i no una més; no és només una guia sobre la transpirinenca catalana, sinó que si l'autor creu que desvian-te 10 minuts de la ruta pots trobar un salt d'aigua verge, o una ermita romànica perduda enmig d'una vall, tu diu i t'invita a apropar-t'hi. Així doncs estem parlant d'un valor afegit molt alt! Per exemple el lloc de finalització de la mateixa, que en comptes de trobar-se en terres catalanes, acaba a Benasque, punt que no podem deixar de visitar si estimem el Pirineu, tant per ser el lloc d'ubicació del seu sostre, amb els 3.404 metres que fa l'Aneto, com per l'encant dels poblets de la zona, valls i barrancs.


A més de tots aquests grans al·licients que té la guia, hem de dir-vos que econòmicament és un enorme estalvi, ja que si mirem els mapes que té i el que costa, ens surt a pràcticament un 1€ el mapa, i això sense pensar que té la guia i tota la informació necessària per a fer la transpirinenca
Si aneu al Pirineu, encara que no hagueu de fer el Sender dels Pirineus, podeu agafar el mapa de la zona on aneu, ja que són molt manejables i ocupen molt poc espai, i així aprofitar i amortitzar del tot aquest magnífic article!

Esperem que us hàgim donat a conèixer la guia SENDER DELS PIRINEUS, i que ja tingueu ganes d'anar a fer camins i descobrir valls i rius Pirinencs.



Fins al pròxim test, SALUT I CAMES!









SALEWA MTN TRAINER




SALEWA MTN TRAINER
"la indestructible"


Benvinguts al nou test de material de Muntanya i Meteorologia aquesta vegada acompanyats de les Salewa MTN Trainer, un calçat RESISTENT, TÈCNIC, CÒMODE I  PODRÍEM DIR QUE PRÀCTICAMENT INDESTRUCTIBLE!
Ens hem adonat, que aquests últims anys, amb el "boom" de les curses de muntanya molta gent ha utilitzat i utilitza calçat de carrera per a caminar, un error molt comú que dóna lloc a complicacions i un alt desgast en el material.


És per això que si la nostra activitat a l'aire lliure és l'excursionisme, senderisme, alpinisme, trekking, hiking, speed hiking, vies ferrades, grimpar, o qualsevol esport de muntanya que no sigui córrer, hem d'anar ben calçats, amb material adient, que ens eviti lesions i que alhora serà molt més durador que l'altre. 


Això és quelcom que des de Muntanya i Meteo sempre aconsellem, i es que molta gent hauria de tenir-ho en compte a l'hora d'elegir un calçat, igual que no utilitzarem la Salewa MTN Trainer per a córrer, tampoc utilitzarem una sabatilla de trail-running per a senderisme tècnic.
Dit això, anem a veure el que tenim entre mans: Salewa ens ofereix en aquest model, un dels més antics, millorats i reconeguts de la marca, un calçat de muntanya a prova de tots els terrenys, perfecte per a qui li agrada "maltractar" el material i no vol quedar-se tirat al lloc més inoportú.




Les principals característiques d'aquest calçat, o la introducció que ens fa SALEWA pel que l'ha destinat és: 
Excursions per la muntanya, via ferrada, excursions tècniques i trekking lleuger.
Amb això podem veure clarament les intencions de la MTN Trainer, un calçat de muntanya preparat per a les condicions més exigents, com ara vies ferrades, grimpades, passos tècnics i difícils, però alhora una magnífica companya "rutera", per a fer llargues excursions i travesses, i acabar amb els peus en bon estat per molt dura i abrupta que hagi estat l'ascenció.





Però, com és aquesta sabata? que té d'especial i com està construïda? Com podeu suposar, els materials que han emprat per a aquest model són d'alta durabilitat; goma de sabatilla d'escalada "peu de gat", que recobreix tot el contorn, i resistent ant a la part superior. La cordadura, com en tots el models de Salewa, va fins a la mateixa punta, característica que farà que pel fet de poder-se tensar així tota la llargada de la sabata, podem tenir un ajustament òptim sigui quin sigui el terreny que hem de trepitjar, o per molt tècnica que sigui la ruta que hem traçat, no se'ns mourà el peu a dins.


 

L'altre gran característica, i potser la més peculiar d'aquest model, és la sola, que la converteix en un dels millors calçats per a vies ferrades de tota la història; amb uns tacs importants que aporten una magnífica evacuació del fang, i que alhora fan que s'encaixin a la perfecció als graons de ferro que trobem a les vies. (mireu la imatge superior i la inferior)



A part d'aquest gran detall per ferrades, es una sola d'alta durabilitat, amb una goma exterior dura, com les botes d'alpinisme, però una entresola tova amb molta adaptabilitat, trets que faran que la sola ens duri molt més que les seves rivals del mercat, però que alhora s'adapti al terreny com una sabatilla de treking més minimalista.



Per últim, el 3F, sistema que també incorporen tots els altres models de la marca. El 3F és un tensor que dóna al calçat de muntanya una magnífica subjecció lateral, i un òptim posicionament del peu en passos complicats, farà que tinguem menys esquinços i menys fatiga als turmells quan ja portem forces quilòmetres als peus.

És una sabata que notarem còmode i robusta, que se'ns adaptarà força ràpid al peu, i que ens durarà més que segurament cap altre que hàgim tingut.

Esperem que us haguem donat a conèixer bé la Salewa MTN Trainer, i que a l'hora d'elegir un calçat de muntanya fiable i tècnic penseu amb ella com la que més!


Fins el pròxim test amics,

SALUT I CAMES!