8 de març 2014

GR-11, Sender dels Pirineus




Benvinguts al nou test de material de muntanya i meteorologia, aquesta vegada no és tèxtil ni material dur, sinó que estem davant d'una guia molt especial d'Editorial Alpina junt amb Cossetània i l'Alfons Barceló Casas, que és qui ha trepitjat i explorat el terreny pam a pam: el Sender dels Pirineu, el GR11 en la seva part catalana, o el que és el mateix; la transpirinenca catalana!


Dir guia és quedar-se molt curt, i és que a més a més ens ve a l'interior un gruix de vint-i-tres mapes individuals, les etapes desglossades d'una a una, amb el perfil altimètric, desnivell positiu, negatiu, duració i quilometratge etapa a etapa. 
Un cop obrim la guia, queda palès el bon producte que tenim entre mans, i la qualitat i detalls que s'hi han utilitzat, pàgines gruixudes resistents amb molt bona qualitat d'imatges, que ens aguantaran tota la caminada sense acabar perjudicades.



El primer que ens trobem és, després del mapa general de la ruta, una introducció, una explicació de l'estructura de la guia, i a continuació ja s'inicien les etapes, tot s'ha de dir molt completes, amb desnivell, duresa, temps, quilòmetres, època, introducció, track de la ruta i explicació detallada de cada punt que l'autor creu que val la pena.




Tot això està molt bé, però com és realment? és un totxo de guia? la farem servir? és pràctica? val la pena o és una guia més?
És una guia que en començar-la a fullejar veus que l'autor ha gaudit fent-la, que li agrada la muntanya i que té ganes de transmetre i ensenyar-nos el que ell ha trobat, una bona eina de treball, i no una més; no és només una guia sobre la transpirinenca catalana, sinó que si l'autor creu que desvian-te 10 minuts de la ruta pots trobar un salt d'aigua verge, o una ermita romànica perduda enmig d'una vall, tu diu i t'invita a apropar-t'hi. Així doncs estem parlant d'un valor afegit molt alt! Per exemple el lloc de finalització de la mateixa, que en comptes de trobar-se en terres catalanes, acaba a Benasque, punt que no podem deixar de visitar si estimem el Pirineu, tant per ser el lloc d'ubicació del seu sostre, amb els 3.404 metres que fa l'Aneto, com per l'encant dels poblets de la zona, valls i barrancs.


A més de tots aquests grans al·licients que té la guia, hem de dir-vos que econòmicament és un enorme estalvi, ja que si mirem els mapes que té i el que costa, ens surt a pràcticament un 1€ el mapa, i això sense pensar que té la guia i tota la informació necessària per a fer la transpirinenca
Si aneu al Pirineu, encara que no hagueu de fer el Sender dels Pirineus, podeu agafar el mapa de la zona on aneu, ja que són molt manejables i ocupen molt poc espai, i així aprofitar i amortitzar del tot aquest magnífic article!

Esperem que us hàgim donat a conèixer la guia SENDER DELS PIRINEUS, i que ja tingueu ganes d'anar a fer camins i descobrir valls i rius Pirinencs.



Fins al pròxim test, SALUT I CAMES!