18 de nov. 2017

Snowmads Ya Mas: l'aventura freeride camperitzada definitiva de Fabian Letsch



Pels que no el conegueu, Fabian Lentsch és un dels millors freeskiers del món, però segurament aquesta no seria una bona descripció, ni ell n'estaria massa satisfet. Fabian Lench és un jove nascut el 1993, aventurer i pràcticament nòmada podríem dir,  que després d'estar 9 mesos i invertir 100.000€ en reconstruir un vell camió de bombers per a convertir-lo en una casa rodant, el 2016 es va llançar a la carretera amb un camió camperitzat com pocs, per a recórrer alguns dels indrets més verges i recòndits per gaudir de la seva afició.



Aquesta aventura va quedar reflectida l'any passat en el llargmetratge JOURNEY TOWARDS EASTERN SUNSUN, i que es va rodar a Turquia, Iran, Armènia i Geòrgia, donant un gran producte, que s'ha projectat a diversos festivals de cinema del sector de tot el món.
Aquest any, Fabian Lentsch no s'ha quedat quiet, i ha convidat a Aymar Navarro junt a uns quants amics seus com a company de camió i aventures.
Si us diem Grècia, el que és segur es que no ho relacioneu amb neu, i això és el mateix que va pensar l'Aymar, però les previsions d'aquest any eren anòmales. Espectaculars i anòmales, ja que va acabar caient la nevada més important de l'últim mig segle en aquell país.






Vam poder gaudir del reportatge sencer a la presentació de South Lines aquest dijous passat a Barcelona, i us assegurem que no té desperdici. No només entusiasmarà als amants de l'esquí i la neu en general (hi veurem gruixos de més de 5 metres) sinó que als que us agrada el món dels viatges camperitzats us farà somiar, i es que de vegades arriben a conviure dins del camió de Snowmads fins a 9 persones! Un camió com hem dit, amb tot tipus de recursos, racons, amagatalls, espais i solucions per a poder-hi conviure un grapat de persones amb una més que relativa comoditat, fins hi tot si els que ho fan són esquiadors, amb el respectiu material xop al final de cada dia. Una estufa de llenya (la millor que avui dia es pot equipar en un espai com aquest) feia alhora de calefacció, cuina i d'assecadora pel material, i el primer que tornava  d'esquiar era l'encarregat de tallar la llenya i de tenir tot escalfat. Una de les moltes anècdotes que ens va explicar l'Aymar, és que tenien, com no una confortable dutxa, però que no la van fer servir ni un dia, ja que és on guardaven els esquís i el material dur ;), ja que el dipòsit d'aigua era de 400 litres, i amb tantes persones només donava per fregar plats i poc més, ja que si s'acabava havien de baixar de nou al poble i reposar. La solució per "la higiene personal" va passar per uns banys termals naturals que van trobar a mig camí de la ruta.
Viatjar amb un vehicle camperitzat, i concretament amb l'Snowmads permet viure d'una forma diferent, més real i en contacte amb el medi, arribant fins a indrets increïbles amb un relatiu confort.






En el seu cas els va servir per poder estar a punt per trepitjar les millors crestes, canals i vessants de neu verge del país. Una altra anècdota passa pels dies que van estar a l'estació d'esquí de Kalavrita: es despertaven a les 4 i els pujaven fins al límit de l'estació amb les retracs, un cop allà dormien un parell d'hores en una petita caseta de manteniment i després caminaven una horeta fins als cims per veure unes sortides de sol espectaculars.



El documental veurà la llum oficialment aquesta tardor, així que estigueu molt atents a la pàgina de Red Bull on anunciaran les novetats. També us volem recomanar llegir la crònica que ha fet Aymar Navarro de la seva experiència a bord del camió Snowmads, escrita pel seu puny i lletra, d'una manera propera que ens aproxima al que han estat aquestes 3 setmanes per Grècia.



Per últim, i amants com som Muntanya i Meteo de les aventures camperitzades, no podem deixar de derivar-vos a l'enllaç de com es va construir aquesta joia sobre rodes, un projecte que Fabian Letsch va realitzar juntament amb el seu pare, el qual és mecànic: TRUCK SNOWMADS