11 de nov. 2014

999 PRO





999 PRO
"El model 999 PRO és la punta de llança de les nostres raquetes. Dotades amb les característiques més tècniques i modernes i realitzada cuidant fins al més mínim detall, és una fiable companya de ruta pels terrenys de muntanya. Gràcies a la lleugera estructura de carboni que optimitza el seu pes i al tractament de cataforesis, aquesta raqueta no només garanteix prestacions sorprenents, sinó que també és pràcticament indestructible. El nou Auto Adaption Flap augmenta la flotació de la raqueta sense comprometre la seva flexibilitat."





Normalment, des de Muntanya i Meteorologia, ens agrada començar els tests amb la descripció que posen les mateixes marques als seus productes, i molt sovint veiem que tendeixen a "exagerar" les prestacions, tot i que avui no és el cas. El que tenim al davant és un producte mimat fins a l'últim detall, el qual només sortir al mercat ja gaudia de ser la raqueta més lleugera de la història en la seva categoria.





El que primer ens sobta, és la lleugeresa del producte, ni més ni menys que 969 grams. Quant les sostenim a les mans per primera vegada, no podem evitar aquell pensament tan comú que tenim sempre que analitzem materials que són " pesos ploma", que és el següent: aguantarà el que li posi al davant? I no només aguantarà sinó que SALEWA ha testat aquestes raquetes caminant quilòmetres i quilòmetres per asfalt, sense que aquestes hagin mostrat cap desperfecte, i això en gran part és gràcies a l'estructura de carboni amb la que estan construïdes.





L'anterior pensament dura molt poc, ja que a la que els i donem la volta, veiem la robustesa amb la qual estan construïdes: en comptes de portar claus, incorpora un sistema de grampó, que recorre tota la base per cada lateral, i que fa que puguem afrontar amb ella obstacles i inclinacions, que si som prudents no hauríem de fer.
El grampó està format per 10 puntes dobles, més una frontal davant de cada renglera, cosa que ens deixa amb 42 dents reals, que faran que la nostra trepitjada sigui ferma i segura, moltes vegades més similar a la d'uns grampons que la una raqueta convencional. Tot això sumat a la puntera dentada mòbil, fan que l'adherència de què gaudeix la 999 PRO faci envermellir a gairebé totes les seves rivals.






El sistema per fixar la base on portem ancorada la bota a la raqueta en si, ens ofereix diferents posicions, depenent de si volem pujar, baixar o fer terrenys complicats. Amb un simple "clic", la deixarem col·locada. Gràcies a la senzillesa d'aquest sistema, encara que se'ns hagi acumulat neu i gel, podrem manipular el sistema amb facilitat. Les corretges de fixació a la bota sobten pel seu minimalisme, però són resistents i compleixen més que satisfactòriament la seva funció, i aconsegueixen una bona relació rigidesa/confort. Per altra banda, la regulació per modificar el tamany de la fixació segons el número de peu, es pot fer amb una sola mà, cosa que ens simplificarà molt la feina.




I per últim, deixem el que és possiblement el sistema més innovador del món de les raquetes: el "Auto Adaption Flap". Es tracta d'unes aletes laterals, que recorren tot el perfil, i que al ser semiflexibles, fan que tot i que la raqueta té una considerable amplada, s'adapti als terrenys complicats i rocosos més que cap altre. Ens doblega just al sector on hi ha l'obstacle del terreny que trepitgem, i ens ofereix així un tecnicisme mai conegut fins ara dins el món de les raquetes de neu.




Però quines sensacions tenim? Què notem quan ens les calcem?

El primer que notes un cop les has posat i has iniciat la marxa, és que no les notes...! Si ajuntem les seves tres grans innovacions: els flaps laterals que fan que s'adapti a qualsevol tipus de terreny, les 42+2 dents, i la gran lleugeresa, fan que ens oblidem que les portem posades. Ens permeten cantejar amb facilitat, i podem arribar a afrontar uns pendents, en els que tot i que podem avançar sobradament amb elles, seria més correcte fer-ho amb grampons.
Si ens disposem a córrer, veurem que no ens costa gens elevar-les del terra, i que tot i tenir la sola tan dentada, no s'hi enganxen amb "efecte lapa".




En definitiva, recomanem al 100% aquest producte, contents d'haver-lo provat, haver-l'hi fet el test, i tenir-lo per a gaudir-lo en les nostres excursions i travesses hivernals.

Preu: 220€
Pes: 969g
Sexe: H-D

SALUT I CAMES!