10 de nov. 2014

Salewa Firetail EVO


100% CÒMODE
100% TÈCNICA
100% RESISTENT





Avui us presentem la renovació de les mítiques SALEWA FIRETAIL, les quals han evolucionat i han donat lloc al model que avui ens ocupa: les SALEWA FIRETAIL EVO.


"L’únic calçat de muntanya que alhora es pot utilitzar pels recorreguts d'escalada tècnica més difícils que porten a les parets verticals. El confort i la lleugeresa del calçat d’excursionisme unit a les característiques tècniques del veritable calçat de muntanya, amb sola exterior en VIBRAM de gran adherència i el cantó de goma."

Amb aquesta descripció és amb la que Salewa ens explica les ja famoses i conegudes SALEWA FIRETAIL EVO.
Si haguéssim de definir-vos aquest calçat, us diríem que és un calçat de muntanya extremadament còmode, tècnic i resistent, per a llargues caminades, passejades suaus, grimpades tècniques i complicats passos en paret. És a dir, possiblement el calçat més polivalent de muntanya que tenim ara mateix al mercat.
Ens arriba des d'Itàlia en dos acabats diferents: la Firetail EVO, i la Firetail EVO GTX: el model base es la Firetail EVO, de la qual parlarem avui, i la Firetail EVO GTX, és el mateix calçat, però incorpora una membrana Gore-tex per a estar protegits de l'aigua en les condicions més extremes.



Des de Muntanya i meteorologia les hem provat, maltractat i testat en totes les condicions possibles, i aquesta és la nostra experiència:

El primer que hem de saber abans d'entrar en matèria són tres característiques principals que incorporen molts models de Salewa, i en concret les Firetail EVO: la Plantilla Multiple-Fit, els cordons per l'escalada i el 3F SYSTEM.

El primer que ens sobte quan mirem l'interior és la doble plantilla, un sistema innovador amb el qual deixant la plantilla superior negre amb l'inferior groga, o substituint-la per l'altre que ens ve amb el packaging guanyem o perdem un espai el qual no és possible aconseguir en els mitjos números, amb la qual cosa podrem aconseguir un espai perfecte, adequat al nostre peu, o en cas que no tinguem necessitat de retirar-la, podem jugar amb aquest sistema de cara a diferents temporades, quan utilitzem un gruix de mitjó diferent.

En segon lloc, i serà sobre el que més treballarem després damunt del terreny, és la cordada que incorporen tots els models SALEWA fins a la mateixa punta del calçat, i que segons com la tensem, tindrem un calçat més còmode i confortable, o més precís i tècnic. És en detalls com aquest on queda palès l'origen de la marca; l'alpinisme i l'escalada.




Per últim, i el que més crida l'atenció, és el 3F SYSTEM, que consisteix en un cordino d'acer molt prim que creua la sabata des de darrere el taló fins al centre de la sola, i amb una part lliure ancorada a la subjecció superior dels cordons, per tant, quan els tensem, alhora estem aportant tota la subjecció necessària al nostre peu sense perdre el moviment i la flexibilitat al mateix.

Fins aquí les especificacions més tècniques i les característiques, però que passa quan ens les calcem? Que sentim? Com es comporten sobre el terreny?

Les primeres sensacions a l'hora de calçar-nos les FiretailEVO és que es que cenyeix però no estreny, és la forma perfecte per a un ajustament òptim, i jugant amb la cordada d'escalada fins a la punta podem adequar-les al terreny que hàgim de trepitjar.
La sensació és d'anar descalç amb una sola que et protegeix de les irregularitats del terreny, un calçat lleuger que no trigarem pas més d'un o dos dies a adaptar-lo pel que fa al confort en marxa.
Un cop sobre el terreny, en ajustar-se a la perfecció, fa que es redueixi molt la fatiga, i que tinguem molta precisió en els passos més tècnics i complicats, aportant-nos una sensació de confiança i seguretat que ens farà progressar de forma molt més efectiva i eficaç.




El més sorprenent és que després d'un dia d'excursió dura, no tens la necessitat de treure't-les, i els peus no estan masegats i/o adormits.
És sens dubte, el calçat d'speed hikking amb més adherència sobre roca, i és que la innovadora sola VIBRAM en aquest cas és espectacular; no vol dir ni molt menys que es comporti malament en condicions de fang o terreny humit, en les quals es desenvolupa amb un més que sobrat grip, però és que quan les traslladem a terreny durs i rocosos, que ens adonem ràpidament que abans de posar-les al límit, ens acovardirem nosaltres..!
La durabilitat de la sola està molt per damunt de les seves competidores d'altres marques, i la de la carcassa exterior, a l'anar recoberta gran part per goma com les dels peus de gat, ens assegura el fet de tenir-les molt temps intactes encara que ens agradi "maltractar-les" pels pitjors terrenys.



Esperem haver pogut desentrellar-vos els secrets d'aquest polivalent i tècnic calçat de muntanya,



SALUT I CAMES!