15 de nov. 2017

Primera esquiada de l'any de Muntanya i Meteo: Masella



Sou molts els que espereu que la temporada de neu estigui ja entrada per calçar-vos les botes i els esquís, i pujar a pistes, ja que penseu que de fer-ho a principi d'obertura trobareu una neu dolenta, o pocs trams esquiables. Doncs no és així, potser no estan obertes totes les pistes, o les que hi ha són blaves, però com veureu, anar-hi ara pot ser molt recomanable:

Avui l'equip de Muntanya i Meteo ens hem calçat els esquis i hem anat a inaugurar la temporada de neu; ens hem dirigit a Masella, la qual ha estat la primera estació a obrir de la temporada, fet que ha coincidit amb el seu 50è aniversari. Esperàvem trobar unes pistes amb poca neu, i amb una relativa bona qualitat de la mateixa, ja que si bé fa una setmana hi va nevar amb ganes, portem 5 dies amb molt vent i sense precipitacions.



El gruix no podem dir que fos abundant, però la qualitat era molt bona, especialment a Coma Orriola, la qual gaudia d'una neu, per aquesta època de l'any, gairebé podríem dir immillorable. Tant és així, que els esquiadors s'han anat concentrant al llarg del matí en aquesta pista, malgrat ser molt més curta que baixar fins al pla de Masella, valia la pena aprofitar-la.



Com a handicap, cal destacar un petit tram gelat a la part baixa de La Cova. Malgrat tot, i sense tenir en compte aquells pocs metres situats només al marge esquerre, l'estat de la neu era l'idoni, i tenint en compte que entre Cap del Bosc i Pla de Masella hi havien vuit pistes obertes (l'Aparador, Enamorats inferior, La Cova, Les Fustes, Coma Orriola, deb. Pla de Masella, Pista Fàcil), és molt recomanable anar-hi, i si ho fem a primera hora del matí i entre setmana, podrem gaudir d'un parell o tres de baixades sols o gairebé sols, estrenant la neu de la nit.