9 de nov. 2018

Indrets i paisatges: 20 excursions per a totes les edats



Avui us escrivim des de la Fira de la Muntanya de Vic, i la intenció és presentar-vos la col·lecció d'Editorial Alpina de guies familiars Indrets i Paisatges. Cadascuna consta de 20 excursions per a totes les edats

Hi trobem 5 títols, i la principal característica és que no treballen sobre una zona geogràfica concreta, sinó que, com especifiquen els seus noms, estan dedicats a indrets i paisatges:

Senderisme a Catalunya

De primer moment, abans d'obrir la guia, ens sembla molt difícil poder resumir el senderisme de Catalunya en només 20 excursions, però quan comencem a llegir els títols de les rutes, la sorpresa és molt grata, ja que s'ha fet una gran feina per aglutinar tanta varietat, tant repartit i sobretot, per a un públic familiar.


Miradors de Catalunya

Quan fem una excursió, normalment el punt culminant és un gran mirador amb quilòmetres i quilòmetres extenent-se als nostres peus, o si no és el destí de la ruta, si més no ens hi aturem una bona estona per admirar el paisatge. Doncs eus aquí una guia d'alguns dels miradors més bonics i espectaculars de Catalunya, en concret 20, amb les seves 20 respectives excursions.


Rutes d'aigua per Catalunya

Si en alguna cosa ha donat vida al nostre país, han estat els cursos d'aigua. Ara els destinem al lleure, per gaudir-ne resseguint-los o parant a refrescar-nos en mesos càlids. Doncs en aquesta guia trobarem 20 excursions, aptes per a tots els públics, per algunes de les rutes relacionades amb l'aigua més emblemàtiques i curioses del nostre país.



Arbres monumentals de Catalunya

Petits i grans ens quedem bocabadats sempre que apareix un colós al mig del nostre camí, un arbre d'aquells que sembla que els hi devem una reverència, i que són els ancians del bosc. Doncs en aquesta guia, hi trobem 20 itineraris que tenen com a destí un d'aquests gegants arbrats. No tindrem excursions a totes les comarques, però si a totes les províncies, preparades per aventurar-s'hi en família.


Castells de Catalunya

Quantes coses ens explicarien les pedres dels castells si parlessin...! Allà els tenim, vestigis d'un altre temps, les nostres arrels en forma de pedra, i descobrir-los en família pot ser tant apassionant com rememorar aquells temps! 20 són les excursions de les quals consta aquesta guia, i que ens portaran per gran part de Catalunya.