15 de gen. 2018

Yooner! Pels esquiadors i pels que no han esquiat mai.



Baixar les pistes a gran velocitat esquiant per primera vegada, sense tenir que aprendre'n i assentats a 20 cm del terra...això és el Yooner!
El Yooner és un mono-esquí damunt del qual hi trobem un seient amb amortidor per a fer més agradables les irregularitats del terreny, i un mànec central que ens sobresurt d'entre les cames per a poder dominar l'aparell, tot ell compacte, sense articulacions, més que el petit sistema de suspensió que es troba en la unió del seient i el Yooner.



Una manera diferent i divertida de gaudir de la neu, tant si sabem esquiar, com si és la primera presa de contacte amb aquest medi. En cas de ser aquesta última opció la nostra, el Yooner ens permetrà poder pujar amb tele-cadira i baixar per les pistes esquiant podent gaudir d'un primer dia ple d'emocions i adrenalina, cosa que iniciant-nos en snowboard o esquís, no acostuma a passar en la primera presa de contacte. De fet, la gent de TSL ens assegura que a la primera baixada ja dominarem perfectament el Yooner.
TSL ens porta dos models: el Yooner, de 3'5 kg i 60 x 73 x 26 cm, que és la seva primera creació i que es frena inclinant-lo cap enrere (un sistema similar als patins en línia) o derrapant com un esquí, gràcies al seu patí d'inox.




I el Yooner Enduro, que manté les característiques que han fet triomfar el seu primer model, però amb les diferències de què en comptes de dur com a superfície lliscant un patí d'inox, en aquest model hi trobem un esquí, fet que fa que s'elimini l'urpa que feia de fre en el primer model, i que les sensacions damunt del Yooner Enduro siguin molt més similars a les de l'esquí alpí, frenant igual que faríem esquiant, es a dir derrapant de costat. Les dimensions d'aquest model són de 61.5 x 99 x 24.5 cm, i el seu pes en aquest cas és de només 2'95 kg.






Al nostre país encara costa una mica trobar-lo, però el Yooner i el Yooner Enduro es poden trobar aproximadament per 170€ i 220€ respectivament.