6 de nov. 2017

El nou llibre de Kilian Jornet: Summits of my life



Ens fa especial il·lusió presentar-vos aquest llibre, i es que ja són uns quants anys des de l'inici del projecte de vida de Kilian Jornet Summits of my Life, que us anem informant de les novetats d'aquest gran repte, humà i esportiu, que ens ha fet somiar, patir i il·lusionar-nos aventura rere aventura.

El llibre tot just acaba de sortir i segurament encara no el trobareu a totes les llibreries especialitzades, des d'avui fins divendres ha d'acabar d'arribar a tots els punts de venda, així que si us agrada aquest tastet que us portem, ja podeu anar a adquirir-lo o encarregar-lo a la botiga especialitzada que tingueu més a prop de casa.

No us fem esperar més, així que després d'agrair a ARA Llibres l'exemplar que ens han fet arribar, comencem amb la ressenya de Summits of my Life, esperem que us faci entrar ganes de llegir-lo!

La primera impressió que ens emportem al tenir-lo a les mans per primera vegada fins i tot abans d'obrir-lo, es que és un llibre completament diferent dels que Kilian ens tenia acostumats: el format per començar és pràcticament quadrat, amb tapa dura i protector de cobertes, més gran que un format de novela però més petit que un llibre fotogràfic. Diferent, i en definitiva encertat, igual que el seu autor.

ARA Llibres ha cuidat molt els detalls, i es que aquest és un llibre important: és fàcil trobar-hi un paral·lelisme amb la trajectòria d'en Kilian: fins ara havia escrit llibres explicant les seves experiències, fins hi tot algun de més tècnic en l'àmbit esportiu, però aquest igual que el projecte SOML, és el llibre que culmina una etapa. Estem segurs que, evidentment aquest no serà ni de bon tros l'últim llibre que escriurà, però si que tanca un cercle que havia començat amb Córrer o Morir el 2011.


No volem fer masses espòilers sobre el que us trobareu, us deixem descobrir-ho a vosaltres mateixos, però si que farem una petita síntesi de com s'estructura el llibre.

Com no pot ser de cap altra manera, el llibre comença posant-nos en situació sobre els inicis i les inquietuds que sempre havia tingut, i que són precisament les que el van impulsar a emprendre aquest viatge guiat per una carta de valors, que els que no l'hàgiu llegit encara, recomanem aturar-vos un moment i reflexionar-hi, l'esport com a única finalitat és quelcom buit, i aquí desxifrem una forma de viure i entendre la vida i la muntanya que ens farà si més no, plantejar-nos més d'un concepte i adquirir-lo segurament com a propi.

És un llibre que als amants de la muntanya els hi encantarà, i que els que mai l'han trepitjat no podran parar de llegir: entretingut, amb moltes fotografies inèdites mai vistes fins el dia d'avui, anècdotes, ressenyes de les rutes, gràfics de les ascensions i croquis del material són només algunes de les particularitats que trobarem entre les seves pàgines.

Tota aquesta obra culminarà amb unes reflexions profundes i senzilles alhora, igual que és en Kilian a opinió nostra, una persona que senzillament fa el que estima i viu en conseqüència a això, respectant sempre el que l'envolta, ja sigui la muntanya, el corredor contrincant, o els principis que trobareu a la carta de valors. En definitiva, és una persona normal. Malauradament la normalitat avui dia és un bé extremadament escàs.

El que trobareu a continuació és un tastet que podreu trobar a la pàgina web d'ARA Llibres en bona qualitat, i que us servirà per anar fent boca abans no compreu el llibre.

Esperem que el gaudiu tant com nosaltres ho hem fet.