12 de gen. 2017

GUIDD, l'eina que revolucionarà el món de l'outdoor



Inici



Aquest 2016 ha nascut una eina que molts de nosaltres estàvem esperant i que té una doble funcionalitat pels amants de l'aventura, l'esport i la natura, ja que està dirigida tant a especialistes del sector, com als usuaris de totes les activitats. És una eina pensada, desenvolupada i treballada des de casa nostra per dos germans, els germans Ponti, que tenen una basta experiència i recorregut en aquest camp, i que afronten aquest 2017 com l'any que serà i que ja esta sent el despertar d'aquesta gran i revolucionaria eina: GUIDD, un cercador d'activitats outdoor, on els guies de les diferents disciplines ofereixen les seves activitats.
Us podríem explicar fil per randa com funciona aquest portal web, però preferim que us ho expliquin els mateixos creadors.



Hola nois, expliqueu-nos una mica, com descriuríeu Guidd i a qui va dirigit?

Hola Enric, gràcies per convidar-nos i donar-nos la possibilitat de donar-nos a conèixer a través del teu blog, estem molt contents de ser aquí. Guidd és un portal d’internet on els apassionats de la natura podran reservar-hi tot tipus d’activitats a l’aire lliure amb els millors guies de cada zona.
És molt fàcil d’utilitzar, les activitats poden trobar-se per zona geogràfica, tipus d’activitat, preu, durada...
Cada activitat disposa d’una fitxa molt completa amb la seva descripció, fotografies, horaris, equipament necessari,... Hi és tot. A més, també inclou informació sobre el guia de l’activitat i la serva formació i experiència, això com les valoracions que altres usuaris han fet de les activitats.
Per altra banda, pels guies és una eina útil per donar visibilitat i promocionar les activitats que ofereixen.

Certament és així, nosaltres mateixos l’hem posat a prova diverses vegades, i val a dir que hem quedat sorpresos del dinamisme general. Arribar a aquest punt que us ha suposat? Com ha estat el procés d'ençà que va néixer la idea fins que la vist la llum?

Al principi vam haver de fer un gran esforç per mirar de dissenyar un portal que fos fàcil d’utilitzar i agradable a la vista. No va sortir a la primera, la versió inicial va quedar obsoleta i vam haver-ne de crear una de nova.
Actualment, els nostres esforços estan centrats en captar els millors guies i activitats arreu d’Espanya.


I així està sent. La veritable revolució que nosaltres trobem en Guidd, és que no va dirigida només als usuaris de les activitats, sinó que també són els guies de les diferents disciplines, els que hi trobaràn un portal en què poden presentar-se i exposar les seves activitats, i així millorar de forma molt important el seu volum de feina. Com ha acollit Guidd aquest sector?

El portal ha tingut molt bona acollida entre la comunitat de guies, ja que per a ells és una gran eina per aconseguir clients. Quan el coneixen gairebé tots ens diuen que és una molt bona idea, per diverses raons. En primer lloc, els agrada que sigui un portal que ofereixi exclusivament activitats de muntanya i natura. També els agrada l'enfocament de proximitat entre guia i client que desprèn el portal. I finalment, en destaquen la facilitat d’ús en la gestió de les reserves.

Aquest últim punt és un dels factors que creiem que està sent clau en el gran èxit que esteu tenint. Com ho ha de fer un guia per poder formar part de Guidd?

Registrar-se és tant senzill com obrir un compte d’usuari al portal. En el registre es demanen les dades bàsiques de contacte, una fotografia, així com una breu presentació i la formació i experiència com a guia. A banda, el registre implica el compromís de disposar dels permisos i llicències necessàries. A partir d’aquí, el guia ja pot publicar tantes activitats com vulgui.



Hi ha gent que potser pensa que només hi trobarà activitats d'aventura, com de variada és l'oferta que hi ha?

Totes les activitats a l’aire lliure realitzades a la natura hi són benvingudes. Actualment al portal hi trobareu activitats de tota mena. A banda de les activitats pròpiament d’aventura (ràfting, barranquisme, escalda,...) també hi trobarem activitats de tot tipus, per a tots els públics i molt originals: observacions astronòmiques amb telescopi, una excursió senderista per conèixer les ermites romàniques, observació de la brama del cérvol, rutes fotogràfiques, sessions d’iniciació al Nordic Walking, etc...
Les activitats estan organitzades per categories per facilitar-ne la cerca: senderisme, natura, ascensions, aquàtiques, escalada, aèries, neu, bicicleta i culturals.

Una gran varietat que fa que el ventall de públic sigui enorme, l'oferta és realment àmplia. I ja per acabar nois, què ens recomanaríeu per utilitzar Guidd?Ja que sabem que també podem dur-lo al mòbil per poder-hi connectats sempre que vulguem, i així trobar el millor pla allà on estarem.


Efectivament, l’eina està disponible tant en format escriptori, tablet i mòbil. El que recomanem és que us hi entretingueu una mica a navegar-hi i descobriu totes les seves funcionalitats, com la possibilitat d’enviar missatges al guia preguntant el que necessiteu aclarir. Trieu i remeneu, segur que hi trobareu aquella activitat que s’adapti a les vostres expectatives!



Nois, moltes gràcies per estar aquí, esperem que segueixi sent unèxit i que aquest 2017 passi a ser l'eina recurrent per a tots els que gaudim de la muntanya i la natura.
I vosaltres, no perdeu l'oportunitat, i entreu aquí GUIDD. Un munt d'aventures us esperen.

SALUT I CAMES!